• 0

Krukmakeri

För fyra år sedan fick vi reda på att vi väntade tvillingar. Sedan dess har livet vänts upp och ner flera gånger om, även ett lillasyskon har kommit till som snart fyller två år. På den här resan har jag funderat en hel del på vad jag skulle vilja syssla med – att få barn har gjort att jag omvärderat min tid och vad som får mig att må bra.

Att forma lerklumpar som kommer från jorden, med mina egna händer, till produkter som kan användas varje dag – i flera decennier. En mer hållbar produktutveckling och ett skapande som visar sig direkt. Inte ett arbete framför datorskärmen – och den monotona formgivning som det innebär. Jag vill använda mina kunskaper och erfarenheter från industridesign och produktutveckling till att skapa ett helhetskoncept inom krukmakeriet med bas i mina största intressen – trädgård, inredning och mat. Jag vill ta fram produkter till det dukade bordet.

Koppar, skålar och tallrikar, tillsammans med växter i krukor och amplar, levande ljus i ljusstakar och textilier som kompletterar dukningen, ger värme och en naturlig känsla. Jag älskar textilier av linne och vill använda det i miljöer där vi umgås med vänner, diskuterar dagen som gått och njuter av smaksensationer. Tillsammans med sten- och lergods ger detta en härlig och avslappnande stund vid bordet – att längta till, uppleva och minnas.

Idéen om ett eget krukmakeri är född och jag har påbörjat min resa till att bli krukmakare.

 

logo_hesselby-krukmakeri

 

Läs mer om min resa på hesselbykrukmakeri.se
Du kan även följa resan i bilder på instagram.com/hesselbykrukmakeri eller på facebook.com/hesselbykrukmakeri

IMG_9699

IMG_9722

IMG_9772

IMG_9865

IMG_9685

IMG_9738

Close Cart